Door op 27 november 2013

PvdA steunt vraag om attentiemasten

Het versterken van de werkgelegenheid in Zwolle is een belangrijk speerpunt voor de PvdA. De economische aantrekkingskracht van Zwolle is al in vele lijstjes bewierrookt en uit zich in bedrijven als Van de Valk, IKEA en HORNBACH die zich willen vestigen in Zwolle. Die economische aantrekkingskracht uit zich ook in vragen van bedrijven langs de A28 om potentiele klanten op hun bedrijf te mogen attenderen met zogenaamde attentiemasten op hun eigen terrein. Op dit moment staan er al 6 masten en het college stelt voor om nog maximaal 8 extra toe te staan langs de A28.

De PvdA fractie ziet deze toenemende vraag als een gevolg van de toenemende aantrekkingskracht van de stad en staat er daarom positief tegenover. De masten mogen echter niet ten koste gaan van de ruimtelijke kwaliteit in de stad, ook een belangrijk punt in de aantrekkelijkheid van Zwolle. In het collegevoorstel is daar nadrukkelijk aandacht voor. Er  mogen geen masten komen in groenstedelijk gebied, het mag niet ten koste gaan van de leefomgeving van woongebieden en het beeld van ons historisch stadscentrum moet gerespecteerd worden. Daarnaast moet er voor elke mast een Beel Effect Rapportage worden opgesteld om de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen en horizonvervuiling te voorkomen.

Wij zien dus geen belemmeringen voor de uitbreiding van het aantal attentiemasten. Het versterkt de economische aantrekkelijkheid van Zwolle. We zijn tenslotte geen dorpje op de Veluwe, maar één van de grote economische trekkers van Nederland.

Frankwin Mussche

Waar ben je naar op zoek?